Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ!ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ! ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ Ο.Ε.Α





Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ! ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ! ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ Ο.Ε.Α

Ο.Ε.Α. – ΟΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ

ΠΡΟΣ ΜΗ ΜΑΣΩΝΟΥΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞ/ΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ,

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞ/ΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.,

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞ/ΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠ/ΕΥΠ,

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ._

ΑΘΗΝΑΙ – ΒΟΛΟΣ 3/5/2016

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ !!!

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ: ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ, ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA (Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ), ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΠΑΡΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΝΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟ “ISIS”, Η Β.Α.Σ.Τ./Ρ. (ΜΟΓΓΟΛΙΚΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ: ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ – ΑΛΒΑΝΙΑΣ – ΣΚΟΠΙΩΝ –ΤΟΥΡΚΙΑΣ – / ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ), ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ «NATO» ΜΕ ΤΗΝ «ΕΥΡ(ΑΙ)ΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ» ΔΙΑΜΕΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΑ ΝΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΟΙ ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΣ, ΜΑΣΩΝΟΙ (ΗΤΟΙ «ΤΕΧΝΗΤΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ») ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ – ΝΑΥΑΡΧΟΙ – ΠΤΕΡΑΡΧΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΕΘΑ – ΓΕΣ – ΓΕΝ – ΓΕΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ [ΜΕ ΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΕΣ ΜΕΣΩ «ΝΟΤΑΜ» ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ «SAR» (SEARCH AND RESCUE) «ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ» ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΚΑΙ ΜΕ ΗΔΗ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ], ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΕΙΡΡΙΨΑΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΠΕΡΙ «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΑΝΑΚΛΗΣΕΩΣ – ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» ΚΑΙ ΠΕΡΙ «ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ», ΑΛΛΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΑΔΕΙΩΝ (ΠΑΣΧΑ – ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ) ΟΙ ΩΣ ΑΝΩ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΧΑΟΣ – ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ», Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ, 30/4/2016, ΣΕΛ. 3

ΑΙΦΝΙΔΙΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Μεταθέσεις στρατιωτικών τη Μ. Πέμπτη ενώ όλοι είχαν φύγει για Πάσχα!
Τι φοβαστε ρε; Το ΣΤΡΑΤΟ; Ή μήπως ετοιμάζουν εκλογες;

Μεγάλη Πέμπτη μετά το μεσημέρι, την ώρα που αρκετοί είχαν ήδη αναχωρήσει για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, έφθανε σήμα στις Μονάδες με τις μεταθέσεις του Στρατού Ξηράς.

Το γεγονός προκάλεσε και σκέψεις του τύπου «μήπως ετοιμάζουν εκλογές», καθώς άλλες χρονιές υπήρχε χαρακτηριστική καθυστέρηση στην ανακοίνωση των μεταθέσεων. Φέτος καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να βγουν γρήγορα. Σύμφωνα με στρατιωτικό πόρταλ, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας υπέγραφε από την Μεγάλη Τετάρτη τις λίστες με τις μεταθέσεις κι έτσι, το μεσημέρι πολλές έφθασαν ήδη στις Μονάδες. Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το πόρταλ, πρόκειται για μεταθέσεις κατωτέρων αξιωματικών, φροντιστών, αρχιτεχνίτων, ειδικών δυνάμεων και έρευνας – πληροφορικής. Όπως είχε ανακοινώσει το ΓΕΣ, πρόθεση είναι οι μεταθέσεις να βγουν φέτος νωρίς ώστε τα στελέχη να μπορέσουν να προγραμματίσουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Α., ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΗ ΜΑΣΩΝΟΥΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ:
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞ/ΚΟΥΣ,
ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ,
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ,
ΚΥΠ/ΕΥΠ, ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ:
«ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΑΝΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΟΥΣ. ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑ «ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ» ΚΑΙ «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» , ΑΡΘΡΑ 134 ΕΩΣ 151 ΤΟΥ «ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΟΣ»._

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ», 18/4/2016, ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ο θείος του Πάνου Καμμένου που τον μεγάλωσε από 8 ετών τoν κάνει ρόμπα:

«ΦΟΡΑΣ ΦΟΥΣΤΑΝΙΑ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΑΧΡΗΣΤΕ !!!»

«ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, είναι Εβραιοσιωνιστής και καραγκιόζης με τη στολή παραλλαγής»

ΣΧΟΛΙΑ Ο.Ε.Α.:

Ο Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟ-ΣΑΞΟΝΙΚΗΣ «CIA» (CENTRAL INTELLIGENCE AGENCY) ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ._
ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΗΣ «CIA», ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΕΒΡΑΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΔΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕΙΟΝ 100.000.000 ΕΥΡΩ ΤΟ 2015, 200.000.000 ΕΥΡΩ ΤΟ 2016, ΚΑΙ 400.000.000 ΕΥΡΩ ΤΟ 2017, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
ΟΜΟΙΩΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΔΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ) ΤΟΥ “ISIS” ΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ.

2016 – 2017:
ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: 600 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.
ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: 8,3 (ΟΚΤΩ ) ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.
(14 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!)

Η Ο.Ε.Α. ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
http://ellhnkaichaos2.blogspot.gr/2015/09/blog-post_26.html

Με 8,3 δις ευρώ αμυντικό προϋπολογισμό η Τουρκία το 2016 κι εμείς με τα “λουλούδια”
https://isxys.blogspot.com/2016/03/83-2016.html

Στα 500 εκατ. ευρώ οι περικοπές στις αμυντικές δαπάνες λόγω του Τρίτου Μνημονίου



ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ», 18/4/2016, ΣΕΛΙΣ 4._

Η εκτίμηση των επιτελών που παρακολουθούν από πολύ κοντά και καθημερινά την συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο το τελευταίο «θερμό» διάστημα έχει παγιωθεί σ’ ένα συμπέρασμα:

Η Άγκυρα επιδιώκει την κλιμάκωση στο Αιγαίο και αναζητά την ευκαιρία για την προκαλέσει.
Η εκτίμηση αυτή προκύπτει όχι μόνο από τους αριθμούς των προκλήσεων, ακόμη και από την λεγόμενη «ποιοτική τους αναβάθμιση». Ένα στοιχείο που δεν έχει δημοσιοποιηθεί δείχνει με τον πιο πειστικό τρόπο ότι η Τουρκία έχει «λυμένο το ζωνάρι» στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι έχουν τριπλασιάσει τον αριθμό αεροσκαφών επιφυλακής που μένουν «πίσω» στις βάσεις όσο οι παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις τους εξελίσσονται στο Αιγαίο. Πρόκειται για τα αεροσκάφη «εφεδρείας» που θα απογειωθούν αν κάτι δεν πάει καλά στο Αιγαίο. Αν ένας Τούρκος πέσει με απλά λόγια.
Τα αεροσκάφη που θα απογειωθούν σ’ αυτή τη περίπτωση συνοδεύουν υποτίθεται τα εναέρια μέσα έρευνας διάσωσης για να εκτελέσουν «έρευνα διάσωση μάχης*. Όπως έκαναν στην περίπτωση του δολοφόνου Τούρκου πιλότου που σκότωσε τον Ηλιάκη ανοιχτά της Κρήτης.

Οι αριθμοί αυτών των αεροσκαφών εφεδρείας έχουν τριπλασιαστεί και δημιουργούν την άποψη ότι οι Τούρκοι ψάχνουν την ευκαιρία να μπουν στο Αιγαίο ως «ταύροι στο υαλοπωλείο».
Δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη μια τέτοια κατάσταση. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί σε μια κλιμακούμενη κρίση. Από την άλλη πόσα και για πόσο μπορεί να ανεχθεί η Αθήνα απ’ όσα απερίγραπτα κάνει κάθε μέρα π Άγκυρα;
Militaire.gr

ΣΧΟΛΙΟ Ο.Ε.Α.:

ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΟΛΑΣΗ, Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΑΔΕΙΩΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΔΟΛΟ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ, «ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ» ΚΑΙ «ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ», ΠΟΙΝ. ΚΩΔ. 134 – 151, ΜΕ ΘΑΝΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ._

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» – ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 1 ΜΑΪΟΥ 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ

«Ελέγχουμε το μισό Αιγαίο!» Τουρκικά σκάφη «ξεσαλώνουν» στις Οινούσσες μπροστά στα μάτια του NATO!

Σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής βρίσκονται στις Οινούσσες. Τις θεωρούν τουρκικό νησί… Τουρκικά σκάφη μπροστά στα «μάτια» της Νατοϊκής δύναμης παραβίασαν ανήμερα Μεγάλης Πέμπτης τα ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή των Οινουσσών. Η κανονιοφόρος «Αήττητος» του Πολεμικού Ναυτικού και ένα σκάφος του Λιμενικού καλούσαν τα τουρκικά σκάφη να απομακρυνθούν από την περιοχή εξηγώντας ότι βρίσκονται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Οι τουρκικές ακταιωροί απομακρύνθηκαν για λίγο αλλά επέστρεψαν και πάλι στις ελληνικές ακτές των Οινουσσών συνεχίζοντας τις προκλήσεις και αγνοώντας τις ελληνικές προειδοποιήσεις.

Κι όλα αυτά ενώ στην θαλάσσια περιοχή της Χίου και συγκεκριμένα νοτίως των Οινουσσών, πλέει το γαλλικό πολεμικό πλοίο «L’adroit», το οποίο συμμετέχει στην επιχείρηση του NATO για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Το γαλλικό πολεμικό πλοίο περιορίζεται σε ρόλο παρατηρητή και οι Τούρκοι ξεσαλώνουν… Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι ελέγχει το μισό Αιγαίο.
Εντωμεταξύ η Τουρκία ανακοίνωσε, εκ νέου, άσκηση έρευνας και διάσωσης μέσα στο Αιγαίο, λέγοντας ότι πρόκειται για τουρκική περιοχή.
Σύμφωνα με το Τουρκικό Επιτελείο, η άσκηση έρευνας και διάσωσης με την επωνυμία «Θαλάσσιος Λέων» θα γίνει στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου μεταξύ 3 και 6 Μαΐου στην «περιοχή που είναι ευθύνη της Τουρκίας». Σκοπός της άσκησης είναι ο συντονισμός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας με το κέντρο έρευνας και διάσωσης, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην διεθνή κοινότητα. Ή τακτική αυτή δείχνει ότι η Τουρκία πέραν των προκλήσεων σκοπεύει να κινηθεί και σε διεθνές επίπεδο, εμφανίζοντας το Αιγαίο ως περιοχή στην οποία έχει τον έλεγχο. Επιπλέον σκοπεύει να δώσει μεγάλη δημοσιότητα στο γεγονός, καθώς καλεί δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν την άσκηση στις 4 Μάιου, ενώ την προηγούμενη ημέρα θα τους γίνει εκτενής ενημέρωση.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ Ο.Ε.Α.: ΤΟ «ΝΑΤΟ» ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΑΝΑΤΡΕΨΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., ΚΑΙ ΚΗΡΥΞΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ «ΝΑΤΟ» ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ._

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

«ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ»!!!
«Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ»

Αυτός είναι ο χάρτης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου.
Ο Τσίπρας ανησυχεί ότι η Άγκυρα ίσως επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί μια αναταραχή στο εσωτερικό της Ελλάδας και να προβεί σε επεισόδιο εις βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων!

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ Ο.Ε.Α.: «Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»!!! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ, ΨΕΥΤΕΣ – ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ»;


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» 29/4/2016 ΣΕΛΙΣ 10

«Εκτάκτως συγκλήθηκε χθες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) με την συμμετοχή του Α/ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκη εν μέσω κατακόρυφης αύξησης της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και προβοκατόρικων ενεργειών εξτρεμιστικών ισλαμιστικών κύκλων στην Κωνσταντινούπολη»

Ποιες Οινούσσες και ποια Λέσβο; Οι Τούρκοι θεωρούν πως έχουν δικαιοδοσία να διεξάγουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μέχρι τις Κυκλάδες και ετοιμάζονται να το πράξουν ανακοινώνοντας ήδη νέα άσκηση για αμέσως μετά το Πάσχα. Σημειώνεται πως χθες, Μεγάλη Πέμπτη, ολοκληρώθηκε αυτή που ξεκίνησαν προχθές, βάζοντας «φωτιά» στο Αιγαίο με μπαράζ παραβιάσεων και ρεκόρ εμπλοκών σε μία ημέρα. Τη νέα άσκηση έρευνας και διάσωσης που ανακοίνωσαν με τη NAVTEX 321/16 για το χρονικό διάστημα από 3 έως 6 Μαΐου οι Τούρκοι (Θαλάσσιος Λέων την ονομάζουν), τη συνόδευσαν με μία ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου με τη δημοσίευση ενός χάρτη που κόβει το Αιγαίο στη μέση, στα όρια του 25ου Μεσημβρινού, δηλώνοντας πως υπεύθυνοι για την έρευνα και διάσωση σε αυτό είναι οι ίδιοι. Διχοτομούν δηλαδή το Αιγαίο και προβάλλουν την αξίωση τους για συνδιαχείριση. Είναι αυτό που έκαναν και στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του NATO με αφορμή τις περιπολίες για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, ζητώντας τα Συμμαχικά πλοία να περιπολούν στο μισό Αιγαίο, αμφισβητώντας το status quo ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού. Κι όμως ο Πάνος Κομμένος προχθές στη Βουλή έβλεπε θετικά το έργο της Συμμαχίας στο Αιγαίο, αλλά μάλλον δεν έβλεπε πως οι Τούρκοι μέσω του NATO υποσκάπτουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, επιχειρώντας μάλιστα να στήσουν μία κρίση ανάλογη αυτής των Ιμίων. Γιατί όταν οι τούρκοι πιλότοι εμπλέκονται σε επτά σκληρές αερομαχίες μέσα σε μία ημέρα με τα ελληνικά μαχητικά, σημαίνει πως έχουν εντολές να σκληρύνουν τη στάση τους και όχι απλά να δηλώσουν την παρουσία τους με μία παράβαση του FIR Αθηνών ή παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου.

Το στοιχείο μάλιστα αυτό, των 7 εμπλοκών, προβλημάτισε σφόδρα τους επιτελείς του Πενταγώνου και ειδικά της Π.Α., καθ’ ότι από την τουρκική επιθετικότητα εγκυμονεί ο κίνδυνος ενός ατυχήματος ή υπάρχει και το ενδεχόμενο η Τουρκία να προκαλέσει μία τεχνητή κρίση στο Αιγαίο για να προωθήσει τις διεκδικήσεις της με διαιτητή το NATO. Και αυτά τα παιχνίδια μπορεί να καταλάβει κανείς εύκολα πού θα οδηγήσουν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, η νέα άσκηση έρευνας και διάσωσης θα διεξαχθεί στις περιοχές μεταξύ Χίου-Λέσβου-Σκύρου-Ψαρών από τις 3 έως τις 6 Μαΐου. Πρόκειται για τις ίδιες περιοχές που οι Τούρκοι πραγματοποιούν και τώρα (ξεκίνησε χθες) άσκηση έρευνας και διάσωσης.
Η Άγκυρα στην ανακοίνωση αυτή κάνει λόγο για «τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης εντός του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου», υποστηρίζοντας και πάλι ότι της ανήκει το μισό Αιγαίο. Γράφει δηλαδή στα παλαιότερα των υποδημάτων της τους διεθνείς κανονισμούς που αναφέρουν ότι τα όρια της περιοχής ελέγχου και διεξαγωγής έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας συμπίπτουν με αυτά του FIR Αθηνών.

Επειδή ωστόσο η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα όρια του FIR Αθηνών έρχεται τώρα και τα τοποθετεί στον 25ο Μεσημβρινό. Έτσι θέλει και μάλιστα επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση πως η άσκηση θα γίνει σε διεθνή εναέριο χώρο, όταν οι περιοχές που έχει δεσμεύσει παραβιάζουν στον αέρα τον εθνικό εναέριο χώρο των 10 ναυτικών μιλίων.
Ανώτατη στρατιωτική πηγή που γνωρίζει πολύ καλά την τακτική των Τούρκων, επισήμανε στο pronews.gr πως «η Άγκυρα ξεδιπλώνει όλο το πλαίσιο των διεκδικήσεων της στο Αιγαίο, θέλοντας να κερδίσει ό,τι περισσότερο μπορεί» και συνέδεσε την όξυνση των τουρκικών προκλήσεων με την παρουσία του NATO στο Αιγαίο.
Μέχρι στιγμής η Συμμαχία κάνει πως δεν βλέπει τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, τις υπερπτήσεις, τις παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και η Τουρκία θεωρεί πως όταν αποφασίσει το NATO να πάρει θέση θα είναι σαφώς κέρδος για την ίδια. Και αυτό είναι δεδομένο.
Η Τουρκία βάζει… πόδι στο Αιγαίο με όχημα το NATO και στην κυβέρνηση μιλούν για περιορισμό των μεταναστευτικών ροών!

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ Ο.Ε.Α.: ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ – ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ «ΝΑΤΟ», ΤΗΣ «Ε.Ε.», ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΚΑΙ ΤΟΥ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΠΡΑΚΤΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΣΑΞΟΝΙΚΗΣ «CIA»._

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» , 28/4/2016, ΣΕΛΙΣ 11
«ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΝΗΣΟ ΡΩ»

Άρθρο του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου:
Σε μια νέα επιθετική ενέργεια προχώρησε σήμερα η τουρκική Αεροπορία εν μέσω Πάσχα, καθώς τυπικά ισχύει μορατόριουμ για να αποφεύγεται στρατιωτική δραστηριότητα και από τις δύο χώρες κατά τη διάρκεια εθνικών ή θρησκευτικών εορτών.
Η πτήση των τουρκικών αεροσκαφών ήρθε, όπως και αναμενόταν, λίγες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση από το ΠΝ φωτογραφιών από τον κατάπλου στο Καστελόριζο μεταξύ 17 και 22 Απριλίου δύο υποβρυχίων του (ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ και ΤΡΙΤΩΝ) σε μια επιχείρηση επίδειξης σημαίας, τονίζοντας την εθνική κυριαρχία στις εσχατιές της ελληνικής επικράτειας. Πιο συγκεκριμένα και όπως ανέφερε το ΓΕΕΘΑ: «Ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 14:28 στο FIR Αθηνών ανατολικά της ν. Ρόδου και στις 14:44 πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν ν. Ρω, στα 27.500 πόδια. O ανωτέρω σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 14:45 ανατολικά ν. Ρόδου».

Tα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχο ζεύγος μαχητικών F-16 Block 52+ που απογειώθηκαν από το Καστέλι.
Mόλις σήμερα το πρωί το pronews.gr είχε προειδοποιήσει ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να βάλει “φωτιά” στο Αιγαίο μέσα στο Πάσχα.
Έχει δεσμεύσει περιοχές μεταξύ Χίου-Λέσβου-Σκύρου-Ψαρών προκειμένου να διεξάγει σήμερα Μεγάλη Τετάρτη και αύριο Μεγάλη Πέμπτη άσκηση έρευνας και διάσωσης έχοντας με ΝΟΤΑΜ δηλώσει επίσημα και επανειλημμένα την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στην περιοχή του κεντρικού Αιγαίου.
Με τον τρόπο αυτό καταλύει (δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε) το άτυπο μορατόριουμ που ισχύει (μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ) μεταξύ των δύο χωρών για τη μη διεξαγωγή ασκήσεων εν μέσω καλοκαιριού, θρησκευτικών εορτών και επίσημων αργιών προς αποφυγήν της έντασης στο Αιγαίο.

Αντ’ αυτού μάλιστα χθες επιχείρησε μία πρόβα “θερμού επεισοδίου” a la Ίμια με αφορμή την προσάραξη του εμπορικού πλοίου NOVA CURA (σημαίας Ολλανδίας) ένα μόλις μίλι από τις ακτές της Λέσβου. Αξίωσε με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε να εκτελέσει την έρευνα και διάσωση σαν να επρόκειτο για τουρκικά χωρικά ύδατα. Έκανε ακριβώς αυτό που έκανε και στην Κίναρο όταν κατέπεσε το ελικόπτερο το Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ που αμφισβήτησε την περιοχή έρευνας και διάσωσης από τις ελληνικές αρχές με το σκεπτικό πώς η Ελλάδα δεν έχει δικαιοδοσία εντός του FIR Αθηνών (αμφισβήτησε επί της ουσίας τα όρια του FIR Αθηνών). Η απάντηση ήταν άμεση και συγκεκριμένη από ελληνικής πλευράς και η επιχείρηση SAR εκτελέστηκε κανονικά.
Η Άγκυρα ωστόσο προϊδέασε για το τι επρόκειτο να πράξει σήμερα ή αύριο ή το επόμενο διάστημα που προγραμματίζει μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο. Το γεγονός μάλιστα αυτό έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις, αφού γνωρίζουν πολύ καλά οι επιτελείς του Πενταγώνου πώς ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.
Πριν περάσουν μερικές ώρες ξεκίνησε τις πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος.
Πριν μερικές ημέρες τα υποβρύχια ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ και ΤΡΙΤΩΝ κατέπλευσαν την Κυριακή 17 Απριλίου και Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 στην Μεγίστη, στο πλαίσιο αποστολής μηνύματος προς την Τουρκία να μην της περάσουν «περίεργες» ιδέες στις άγιες ημέρες του Πάσχα και προς εμπέδωση της ασφάλειας και του αισθήματος εθνικής κυριαρχίας στους κατοίκους του νησιού.

Τα υποβρύχια αναπτύχθηκαν στις εσχατιές του Αιγαίου στην νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) χρησιμοποιώντας την ως βάση και ξεκίνησαν περιπολίες κατά μήκος των τουρκικών ακτών στην Αν. Μεσόγειο φτάνοντας μέχρι το πέρασμα της Μερσίνας κοντά στην βόρεια Κύπρο.
Η αποστολή των υποβρυχίων είχε ως στόχο να υπενθυμιστεί στην Άγκρα ότι η ελληνική ΑΟΖ οριοθετείται από το Καστελόριζο και ενώνεται με την αντίστοιχη κυπριακή. Τα υποβρύχια ήταν απάντηση στην έντονη τουρκική προκλητικότητα από αέρος και θαλάσσης των τελευταίων εβδομάδων.
Εξαιρετικά ανησυχητικές είναι οι κινήσεις των Τούρκων που δείχνουν να κάνουν “πρόβα” κατάληψης ελληνικών νησιών, ενώ την ίδια στιγμή εντείνουν την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων επικεντρώνοντας στην περιοχή των Οινουσσών.

Από ελληνικής πλευράς υπάρχει προβληματισμός και μετά… σιγή ασυρμάτου. Μέχρι και οι Σκοπιανοί με τα σαπάκια τους άρχισαν να μας παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο. Στον κόλπο του Doganbey οι Τούρκοι πριν μερικές ημέρες πραγματοποίησαν μία πολύ μεγάλη αμφίβια άσκηση (σχεδιάζουν και άλλες το επόμενο διάστημα) με την συμμετοχή 22 πολεμικών σκαφών, επιχειρήσεων, υποστήριξης, αλλά και ταχύπλοων αποβατικών σκαφών για τη μεταφορά αρμάτων μάχης. Τα τελευταία χρόνια η Άγκυρα έχει ναυπηγήσει καινούργια αποβατικά σκάφη και έχει σε εξέλιξη σχετικό πρόγραμμα πέραν βέβαια όλων των άλλων των Ναυτικού της (φρεγάτες, αεροπλανοφόρο κ.α).
Η αποβατική άσκηση έγινε με τη χρήση πραγματικών πυρών, με την υποστήριξη αεροπορικών δυνάμεων και τη συμμετοχή των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων SAS και SATA και προσομοιάζει σε επιχειρήσεις απόβασης και κατάληψης “εχθρικών εδαφών”. Και βεβαίως όταν μιλάμε για το Αιγαίο εννοείται πώς στόχος είναι τα ελληνικά νησιά και τίποτα άλλο.
ΠΗΓΗ: pronews.gr

http://katohika.gr/ellada/ellada-xanetaipatriotes-ellines-sta-opla-katepeigon-sima-o-e/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το έσκασαν (στην Ελλάδα;) και καταζητούνται οκτώ Τούρκοι δημοσιογράφοι